postRitva

Ritva Janssons uttalanden har inte gått obemärkta förbi. Jag har mejlat runt och klagat, som man ska, och nu har även Centrum Mot Rasism hakat på och anklagar Kolmården för rasism i och med att de visar människor på en djurpark och hela grejen. Jag har dessutom fått svar från Peter Holm, VD på Löfbergs Lila:

"Hej Johanna.

Tack för ditt mail där du ville veta hur vi ställer oss till Ritva Janssons uttalande i DN 21 juli.

Vi på Löfbergs Lila är självklart motståndare till all form av rasism!

Jag håller med om att formuleringen i det utdrag ur artikeln i DN som du hänvisar till kan uppfattas kränkande, även om det inte verkar vara avsikten när man läser hela artikeln i DN.

Uttalanden som kan uppfattas som rasistiska och kränkande ser vi alltid allvarligt på eftersom det går emot våra grundläggande värderingar. Detta är vår ståndpunkt och något som vi värnar starkt om.
Läs gärna mer om våra värderingar i vår etisk/sociala policy som du hittar på
www.lofbergslila.se.

Med vänlig hälsning
Peter Holm
VD"

Vad säger ni? Om man läser hela interjuvn med Ritva, framstår det hela som icke-kränkande och icke-rasistisk då? Ja, ärligt talat, om man läser hela artikeln, framstår inte Ritva som en riktig liten mystant då? En arisk liten mystant beredd att klappa andra människor på huvudet om de har en mörkare hudfärg än vad hon har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback