the poo

Jag funderar på att se om den fantastiska filmen Grizzly Man på bio. Det är ganska stort. Det finns bara en enda film som jag har sett på bio två gånger och det är Velvet Goldmine. Året var 1998 och filmen innehöll allt det som var viktigt för mig just då (androgynitet, bögsex, ångest, glitter, bisexualitet, revolt, självdestruktivitet, killar med smink). Jag vet inte vad det säger om mig idag. Kanske att det vikigaste för mig just nu är bajs, björnar och killar i bandana.

polisen

Jag kanske är konspiratorisk, men polisens tillslag mot Kafé 44 i helgen känns allt annat än okej. Jag tror att husrannsakan egentligen saknade grund och syftade till att irritera och möjligen som någon sorts maktuppvisning. Min första formulering i mina tankar var "jag blir osäker på om vi verkligen lever i en demokratisk rättsstat", men sen insåg jag att "nej, hey,  Sverige är ingen demokrati, det tänker jag absolut inte hävda". Och likhet inför lagen är ingenting jag tror på. Så egentligen är det konstigt att jag är förvånad.
Jag tror att det är två saker som stör mig. Dels polisens övergrepp/maktuppvisning/obehagliga agerande, dels att media sprider en viss bild som inte överensstämmer med verkligheten, men däremot med vad polisen vill att vi ska tro. Kanske är jag naivt och gulligt fjortisrevolutionär, men jag väljer att tro på 
44ans egen version.
Det är obehagligt med den här starka tilltron till det svenska polisväsendet. När ens egen mamma inte tror på en när man berättar om polisens övergrepp eftersom "de är ju poliser, de gör inte så", då har polisen verkligen lyckats etablera bilden av att vara De Goda. Men tro mig när jag säger det här; de är inte goda. De är människor med makt. Och makt korrumperar. Alltid.

mitt liv som anarkafeminist

Jag vet att det finns få saker som jag häcklat så mycket som fulla anarkafeminister som stjäl chips på 7Eleven. Just därför blev det extra pinsamt när jag väl stod där med chipspåsen i handen i lördags och Hanne som skrek i mitt öra att "Men Johanna, har DU snattat chips? Vad tycker du egentligen om anarkafeminister som gör sånt?". Men till mitt försvar vill jag påpeka att det var på Pressbyrån och inte 7Eleven. Dessutom var det inte jag som stal chipspåsen. Jag hade inga händer över. Det var min partner in crime som stal påsen medan jag var fullt upptagen med att hålla mig fast i henne för att inte ramla omkull (som tidigare nämnt: jag har stora alkoholproblem. Jag ska klicka på länken till häger under Sök vård).


Vårdguidens alkoholvanetest

"Du fick mellan 14-40 poäng på testet. Denna poäng tyder på att du har stora alkoholproblem. Du ligger bland en procent av den kvinnliga befolkningen som har  mest riskabla alkoholvanor.

Troligen har du både sociala och medicinska problem.  Om du bor i Stockholm råder vi dig att söka hjälp vid din närmaste lokala beroendemottagning eller vårdcentral. Klicka på länken till häger under Sök vård."

Jag tror att jag dör av skratt. "Klicka på länken till häger under Sök vård"???

Gör testet du också och upptäck att dina queerklubbsbesök kommer att resultera i en för tidig död.


jag och min kropp

En gång i tiden gick jag till en sjukgymnast. Hon var mycket trevlig och berättade fina anekdoter från sitt liv. Hon överraskade mig ständigt och var inte alls så mycket klichéartad Östermalmstant som jag trodde att hon skulle vara. Vi brukade skratta mycket och ibland gav hon mig presenter. Men ingen människa är perfekt. Vi hade väldigt olika åsikter om saker som jag ser som kärnan i min feministiska samhällsanalys. Och hon var inte särskilt queer. Ett tag behandlade hon mig med akupressur, vilket i korta drag innebar att hon tryckte på vissa punkter över hela min kropp för att trigga igång en reaktion som skulle få min rygg och nacke att bli mindre stela. Vi höll på med det här rätt länge och det funkade ganska bra, men en dag började hon prata om vikten av att balansera varje människas energier. Och det funkar för mig, det har jag inget emot. Men hon fortsatte prata och kom in på att på framsidan av kroppen finns punkterna för Yin-energier och på baksidan Yang-energier. Eftersom det var min framsida hon mest pillade på undrade jag försynt om det alltså var så att jag hade för lite Yin-energi i min kropp. "Ja, precis så" svarade hon. Och jag har ju varit New Age så jag vet minsann vad Yin innebär, hon kunde inte lura mig, men jag var lurig och frågade vad Yin-energi egentligen betydde. Det intet ont anande sjukgymnasten svarade "Ja, du förstår, Yin är de feminina krafterna i dig." Jag frågade om jag alltså var för maskulin i nuläget och hon svarade "ja". Det här gillade jag inte. Berodde mina ryggbesvär alltså på att jag är butch? Ja, i hennes värld. Just när jag trodde att det inte kunde bli värre kläckte hon ur sig att det kommer att synas på mig när mina energier är i balans eftersom det kan påverka ens yttre attribut också. "Vaddå, menar du att jag kommer att börja sminka mig och ha klänning om jag låter dig hållas?" undrade jag och hon svarade att "Det är mycket möjligt". Jag lät henne få veta att det inte var något som jag skulle uppskatta och sen bytte jag ämne. Och jag gick trots allt tillbaka till henne veckan därpå. Ja, jag lät henne faktiskt peta på mina punkter varje vecka i flera månader. Min rygg mådde bra, men det fanns ingen klänning i sikte. Jag tror att hon kanske var en smula besviken över min uteblivna femmeighet.

tjej/kille/annat/inget

Jag gjorde ett test, "Are you a man or a woman?", och fick följande resultat:

You scored as Neither.
You think neither like a man or a woman. What you are you may decide for yourself. Most people will consider you strange, Alien, weird or funny. You are probably quite interesting.
Neither  54%
Either 50%
Female  50%
Male  46%

Tur det. Vilket annat resultat som helst hade varit mycket dåligt för min queera image. Queer rules!

http://quizfarm.com/test.php?q_id=105370&first=yes

förresten

Det enda som stadigt ökar i mitt liv är mitt fultal och min bitterhet.Näe, men hallå, så kan man ju inte hålla på. Det lyser ju om mig, jag verkar gladare än någonsin. Och vet ni, en annan sak som också ständigt ökar är min bekantskapskrets. Det finns fina människor att upptäcka överallt. Och en annan sak som ökar är min lista över fantastiska böcker. Och min samling av nerladdad musik. Dessutom är jag inte så bitter som man kan tro. Jag är egentligen en optimist (som visserligen lever i en fantasivärld, men ändå optimist). Fast det hindrar mig såklart inte från att bli paff och ledsen varje gång som verkligheten misslyckas med att uppfylla mina förväntningar och mina inbillade sanningar. T.ex. tror jag alltid att alla jag vill ha är kära i mig, även om de rent ut sagt att det inte är så. Jag tänker att människor kan ändra sig. Och jag och E kommer att vara tillsammans en vacker dag, men bara inte just nu. Vår tid är inte än, för att nu uttrycka det som en tönt. Och jag kommer såklart att bli precis det jag vill bli, jag ska bara hitta rätt vägar först. Kanske är det här någonstans som min bitterhet börjar. I min inbillade värld där jag är störst, bäst och vackrast och alltid får som jag vill. Men generellt sett så är jag glad. Och mina mungipor rör sig också rätt stadigt uppåt.


väck mig om du blir jätteledsen

Jag har tagit det högst mogna beslutet att inte gå på några fler föreläsningar under det momentet som jag nu läser (psykologi, 4 poäng). Vi har en och samma föreläsare varje gång och han trycker på alla mina knappar och får mig att återgå till "jag är 15 år och jag hatar alla som tror att de vet mer än vad jag gör och lärare som försöker vara ungdomliga och roliga ska ta mig fan skjutas"-stadiet. Jag sitter längst fram, löser korsord/sudoku, sms:ar, viskar och fnissar med min bänkgranne, ställer jobbiga och spydiga frågor, suckar högt, himlar med ögonen, lägger mig raklång över bänken och låtsas demonstrativt att sova. Jag fyller faktiskt trettio år inom en relativt snar framtid, det här funkar inte. Så nu ska jag skolka resten av terminen.

Jag vantrivs på mitt jobb men orkar inte ringa runt på måfå efter ett nytt. Om det är någon som läser det här och som vet om ett ställe som söker någon sorts timvikarie får denna någon gärna tipsa mig. Jag kan torka bajs eller sälja kött, det kvittar. Bara jag slipper ifrån mitt helvetesjobb. Kanske kan det låta som att jag är en omogen människa, och hur ska någon som inte klarar av att gå på föreläsningar kunna sköta ett jobb? Men jag lovar, det är bara på föreläsningarna med Olle Birge som jag blir så pubertal. Och kanske med några öl i kroppen. Men jag är faktiskt väldigt sällan full på jobbet. Dessutom är jag stark, positiv och initiativrik. Jag jobbar bra både ensam och i grupp. Ta mig, ta mig, ta mig!

politiken

Vissa saker ska inte blandas. De är exempelvis:
politik och vänskap
politik och kärlek
politik och sex

Det sistnämnda kan givetvis kombineras i form av sex som politisk strategi, men i övrigt borde det vara tabu. Alla politiska grupper som ägnar sig åt någon av dessa kombinationer är dömda att misslyckas å det grövsta. Arbetet kommer inte att funka, det personliga kommer alltid att ta alltför stor plats, vissa medlemmar kommer att bli utanför, människor kommer att gå till och från möten med magont, gruppen kommer att präglas av osäkerhet och de informella hierakierna kommer att frodas som aldrig förr.

Det finns undantag:
politiska grupper där ALLA är vänner
politiska grupper där ALLA är kära i varandra (eller i jämna par eller andra konstellationer, men INGEN får vara olyckligt kär i någon i gruppen)
politiska grupper där ALLA ligger med varandra (se parantesen ovan)

Detta är högst vetenskapliga fakta som jag samlat in genom såväl informanter som deltagande observation. Hypotesen "politiskt arbete kan ej kombineras med kärlek/vänskap/sex" anses härmed vara verifierad.

nu igen

Intrigerna är många, tankarna är stora, vändningarna är oväntade, vänskaperna är starka, känslorna är odefinierbara. Allt är som en såpa, jag borde skriva ner allting omkring mig och sedan har jag tillräckligt med inspiration för att fylla en romansvit eller en Days of our queer lives som aldrig tar slut. Våra liv är galna. Fattar ni? Det liv vi lever just nu är på riktigt. Jag är lycklig, mitt liv är fantastiskt. Lyckorus och livsglädje. Varje dag. Jag minns inte när jag senast mådde så här bra.

torsdag

Jag har fått ett brev från Veckorevyn:
"Just nu får du fem nummer av tidningen, två härliga brun utan sol-produkter (för ansikte och kropp) från Nivea och två supersnygga nagellack i glossigt glassrosa nyanser från Mavala. Missa inte! Yes - gyllenbruna ben, fräsch glow i ansiktet, trendiga naglar och den enda tidningen du behöver i sommar - alltihop blir ditt för bara 98 kronor."
Sådana brev får mig att känna mig så himla butch. Eller hårig och feministisk. Eller bara fnissig.

dessutom

Jag vill vidga mina vyer, hitta nya platser utanför bubblan. Inte gjorde någonting ont ikväll, men jag orkar inte med alla konsekvenser och alla hemligheter. Jag kände mig ändå lycklig, trots att det var fel. Jag skulle ju sitta ensam i ett hörn med basgruppen och låta varma tårar skölja över den stora, varma famnen. Men det var lycka, dans, pussar, skratt, skämt och pinsam allsång. Jag har inte mått så här bra på flera dagar. Och jag betedde mig inte som en vuxen individ mot hjärtekrossaren, det ska erkännas. Men jag har respit, mitt trasiga hjärta kan säkert ursäkta en massa drygheter på fyllan. Och sen kom jag hem, läste mejlet och allt kändes bra. Det här kommer att bli bra och man kan älska människor på så himla många sätt. Förälskelse är flyktbart medan vänskapsrelationer återfinns i en helt annan division. Fast just nu ska jag bara stänga av och tänka på något annat. Och sova. Sova är det bästa. Igår vaknade jag av att jag skrek "fucking asshole!", vilket var konstigt. Men mest roligt. Och kanske lite pinsamt. Tur att jag var ensam. Idag tänkte jag "jag har inte varit så här mycket singel på en hel evighet. Well, först till kvarn får först mala" och att jag borde lägga ut det i min Qruiserdagbok. Men det verkade lite väl lågt. Lite som en kontaktannons liksom. "Jag ser bra ut enligt experter och du ska vara känslomässigt stabil. Alla får svar." Fan, jag vill verkligen ligga. Jag har inte haft sex på flera veckor. Det suger att helst av allt vilja ligga med människor man är förälskad i, det begränsar urvalet.
Jag tänkte att jag i allmänhet faller för tre saker: androgynitet, självsäkerhet och oåtkomlighet. Men det är inte sant. Jag faller för galna, roliga och jättesnygga människor. Helst med psykisk problematik. Om du uppfyller dessa krav har du 50 % större chans att få ligga med mig jämfört med personer som inte innehar dessa egenskaper. Men oroa dig inte, jag är rätt slampig och kan tänka mig att ligga med de allra flesta. Fast helst med någon som jag är förälskad i. Som sagt. Tack och godnatt. Puss puss ta hand om mig.

ha!

Jag kan låtsas som att du inte finns även om alla skriker ditt namn i mitt öra.

i love you little fox

Grizzly Man är en galet rolig film och det absolut konstigaste i hela filmen och som jag inte kan sluta tänka på är när Werner Herzog besöker ett museum i Alaska som, enligt Herzog, bara några dagar tidigare plundrats av turister. Det ges ingen förklaring till varför turisterna länsat museet, men vi får veta att de bland annat kapat av ena ramen på en uppstoppad björn. Sedan zoomar kameran in på björnen som har ett bandage runt ena armen.

dagens lista

Dagens kändisspotting: iodine Jupiter. Först utanför B-huset, sedan vid busshållplatsen Universitetet Norra. Han var som alltid lång, smal, svartklädd och iklädd hatt.
Dagens span: En kille jag mötte i en trappa. Han var jättelik mig.
Dagens känsla: Bitterhet, fnissighet, förvirring, besvikelse och att någon lyfter min kropp en decimeter över marken.
Dagens shopping: Två bananer och ett äpple i fruktståndet vid Husby tunnelbana. Kostnad: 6 kronor. Och utöver en caffe latte är detta det enda jag konsumerat idag.
Dagens tänkare: Praktslampan Bourdieu.
Dagens glada nyhet: Jobbet i Norge.
Dagens könstillskrivning: "Damerna först" sa mannen som jag höll upp hissdörren för. "Jaså" sa jag och lät mig skyfflas in i hissen före honom.
Dagens obehagliga möte: Två mormoner utanför Husby kyrka.
Dagens "jag skulle ha varit där": Upploppet i Husby centrum igår kväll. Och Microdisko ikväll som jag missar för att jag inte har någon att gå med, för att jag är pank och för att jag måste plugga.
Dagens desperata handling: Mitt dagliga besök på E:s MySpace-sida för att kolla om hon blivit singel än. Det hade hon inte blivit idag heller.
Dagens självinsikt: Jag är en elitist. Jag tycker att det är jättebra med en sjugradig betygsskala. Jag gillar betygshets.
Dagens bästa upplevelse: För första gången på flera veckor vaknade jag utan att ha ont i huvudet. Jag undrar om det kan ha att göra med att jag igår drack öl för första gången på flera veckor. Men det låter osannolikt.
Dagens irritationsmoment: Pride House. Allt som ska göras och hinnas med. Och att inget flyter på som det ska.
Dagens låt: Jag har vid en ålder av 25 år börjat lyssna på The Smiths. Töntmusik för töntar. Men jag omfamnar och erkänner min töntighet. Idag har jag mest lyssnat på There's a light that never goes out och I know it's over. Riktigt töntiga låtar som får mig att mysa.
Dagens bittra kommentar: "Det passar verkligen bra att bli olyckligt kär just nu eftersom det innebär att jag kommer gå ner fem kilo lagom till bikinisäsongen."
Dagens sms: "Eller så kan vi åka till Guatemala eller Mexico. Eller jorden runt." Ja, det kan vi.

mitt liv med SKB

Pedagogiken i mitt hus slutar aldrig att förvåna mig. I fredags satte fastighetsskötarna upp en lapp om att det på måndag kväll skulle vara en obligatorisk sopskola. En person från varje hushåll måste närvara vid sopskolan för att man fortsättningsvis ska få tillgång till återvinningsrummet. Eftersom det bor rätt många människor som inte talar svenska i vårt hus har de översatt informationen till en mängd olika språk. Men inte urdu, persiska, arabiska, polska eller något annat som känns relevant att döma av efternamnen på mina grannar. Nej, det är engelska, spanska, tyska och portugisiska. Och frågan är om inte fastighetsskötarna borde gå en språkkurs. Jag talar inte de tre sistnämnda språken men min engelska är det inget fel på. Och jag undrar verkligen om de som inte kan svenska men däremot engelska förstår någonting av budskapet:
"IMPORTANT! Only those who has gone to 'Sopskolan' can approach the recycling room after the 1:st of June. A person every family will have to participate. The school is held in Swedish, so as to you carry someone that can translate for you."
Jag ser en hel mängd människor som kommer in i lokalen, bärandes på sina svensktalande kamrater.

tisdag

Jag har fått jobb i Norge. Jag börjar den 1 spetember. Det är fantastiskt bra.

Jag vet inte om det är min blogg eller min frispråkighet igår på Södra teatern eller något annat, men alla verkar redan ha koll på att mitt hjärta har lite ont. Men det är fint, jag ska frossa i det här hela veckan. "Bjud mig på öl", "Ge mig massage" och "Pussa på mig". Allt under förevändningen att jag är olyckligt kär. Det kommer att bli bra. Men jag ska erkänna att om det är så att man redan har en massa sår så gör inte ett till någon större skillnad (ja, det är töntigt. Men sant).

aj mitt hjärta aj

Jag känner mig så förbannat korkad. Jag har kärat ner mig i en människa och jag trodde att vi hade värsta romansen på gång. Att hen hade en crush på mig också och att vi var på god väg att fördjupa oss i något seriöst och fint. Tji fick jag. "Jag är inte kär i dig." Nähä. Snopet. Du hade lurat mig i alla fall. Och många andra runt omkring oss, det är inte bara jag som är förvånad. Fan. Och nu gör det ont och jag har gråtit. Det är inte värsta paniken, men det är ändå satans jobbigt. Aj mitt hjärta aj.

ångesten

Och där låg jag i sängen när hen sov och jag hade ångest och grät lite grann. Det gick en timme och jag tänkte att jag borde väcka hen för att Prata, men jag visste inte vad vi skulle Prata om eller ens vad jag kände, det enda jag hade att gå på var mina helt sajkade tankar som inte var rationella någonstans. Jag tänkte att jag kanske borde klä på mig och åka hem, men det skulle vara så jävla dramatiskt att storma ut mitt i natten och antagligen skulle det ge intryck av att jag är Psykiskt Instabil och det vill man ju inte vara. Så jag låg kvar och suckade och stirrade och stönade. Jag var förbannat rastlös och bet mig själv i armen. Sen kom jag på att jag betedde mig som en liten fjant och nu fick jag fan ta och skärpa till mig. "Det är ingen idé att ta ut sorgen och ångesten i förskott och om det trots allt är nåt som är fel är det ta mig fan upp till hen att ta upp det" tänkte jag, la mig bekvämt och somnade. Jag är stolt över mig själv. Jag har Utvecklats. Jag beter mig inte längre som en fjortonårig självskärare med enorma bekräftelsebehov. Jag känner mig som en sån, men jag kan agera på andra sätt. Det är bra. Ytan är viktig. Ytan är allt.

andra saker

... och när jag är ensam hemma pratar jag alltid med mig själv. Högt och gärna lite aggressivt. Ingen kan läxa upp mig som jag själv. Förutom kanske Linn. Och Ida. I vilket fall som helst: jag har fet potential till att bli en galen gammal tant. I like it.

Tre saker:

1. Jag har en konstig form av tourettes som får mig att utan förvarning haspla ur mig namnet på nån av de som jag är lite hot på. Oftast sker detta på tunnelbanan. När jag är ensam. Det händer även innan jag ska somna.
2. När jag jobbar natt tittar jag alltid under sängen innan jag ska sova. Jag letar efter psykopater. Tidigare tittade jag även i garderoben, men sen insåg jag att den är så full med skit att det som mest skulle kunna få plats en galen mördardvärg där. Jag väljer dock att inte tänka alltför mycket på detta eftersom det kommer resultera i att jag faktiskt tror att dvärgen finns där.
3. Möter jag en hund på gatan är jag övertygad om att den känner av mina speciella energier och att den tänker "kompis!".


allting är relativt

Jag gör ett av mina sällsynta besök på universitetet och går förbi gräset och tänker att "jag vill ligga i gräset med mina kursare och dricka kaffe och prata", men sen kommer jag på att jag ju inte gillar mina nuvarande kursare (jaja, det finns några sympatiska individer, men ingen som jag verkligen verkligen gillar och kan prata med) och att det faktiskt är så att när jag för mitt inre öga (i mitt inre rum, dit vi kan gå in för att ha grupparbete) visualiserar mina kursare är det Ida, Frida, Ingeborg, Rebecca, Cissi och Erika som jag ser. Och jag inser att vissa av dessa har jag aldrig ens pluggat med och att "kursare" i min värld kanske är likställt med "kompisar som någon gång pluggat på universitetet under samma period som jag och att vi därmed stött på varandra i korridoren" (jag är medveten om att den meningen kan tolkas på två sätt, men den dubbla tolkningen är som ni nog vet applicerbar på majoriteten av de nyss nämnda). Och med risk för att låta nostalgisk så inser jag att grundkursen i genusvetenskap var en av de hittills bästa perioderna i mitt liv. Jag trivs bäst med intellektuella queerfeminister. Jag är ledsen att behöva säga det, men det är så det är. Lika barn leka bäst. Och sen finns det intellektuellt queera som jag inte tål, men det är en helt annan sak. Och det är faktiskt så att en jobbig queerfeminist är ändå bra mycket lättare att umgås med än en jobbig vad-som-helst-annat. Tror jag. Det här kommer jag kanske att behöva ta tillbaka sedan. Men det är det fina med bloggar, man kan gå in i sitt förflutna och radera/skriva om. Dåtiden är inte fixerad. Fast det har den å andra sidan aldrig varit i min värld. När jag var tolv år ljög jag friskt i min dagbok. Även om lögnerna mattades av med åren var de ändå lögner. Eller sanningar med modifikation. Det finns många olika versioner av en och samma händelse och alla versioner är skapade av mig. Ingen är mer sann än den andra. Jag är anarkist, vi gillar inte regler. Vi tror på den fria individens egna ansvar. Och nu tar jag ansvar för mitt förflutna och säger att sanning är relativt. Kan tid vara relativt kan sanning självklart också vara det. Eftersom tid varierar beroende på position och hastighet följer syllogismen att sanning också rättar sig efter skiftande premisser.

Apropå sanning: i dagens City finns en guide till Stockholms parker och det står att besökarna i Rålambshovsparken består av "förfestargäng, kubb-spelare, grillare, barnfamiljer, tjejbästisar i par, skejtare, hundägare, joggare." Hmm. Tjejbästisar i par? Jag misstänker att det kan vara ett klassiskt fall av att flator läses som vänner. Även känt som heteronormativitet. Men allting är ju relativt.


hemma

Alltså, det finns inga ord för att beskriva mina dagar i Göteborg och jag kan nog inte redogöra för allt som hände eftersom mina tankar är alldeles spretiga just nu. Men det var i vilket fall som helst en fantastiskt bra resa.


kärleken

Nu måste jag sluta förälska mig i folk för det funkar inte i mitt huvud att ha fem olika individer som vill bli tänkta på och få mig att flina/nojja/sura. Mest sura om jag ska vara ärlig. Jag är ju så förbannat lättstött när det gäller sånt där. Och egentligen är jag ju monogam så jag fattar inte vad jag håller på med. Nej, jag tar tillbaka. Jag vet precis vad jag håller på med. Jag undviker att bli sårad och ensam. Mister jag en står det mig fyra åter. Logiskt och omoget.