söndag

Idag sa X att alla queers är borderline och att det är därför som vi är så sexuellt utåtagerande. Kanske är det så. Kan vi bli sjukdomsförklarade, sjukskrivna och med hjälp av statliga medel slippa jobba och ägna oss åt offentligt sex och annan subversiv verksamhet på heltid? Queermaffian borde lobba för en sjukdomsförklaring hos Socialstyrelsen.

fredag

Jag drömde att jag var tillsammans med en av mina kompisar och i drömmen hade hon många dreads som säkert luktade rejält för de såg rätt flottiga ut men i drömmen så fanns inga lukter och det var tur. Drömmen utspelade sig i ett hus någonstans i Sverige och jag var otrogen mot henne med min expojkvän G. Jag hade nästan glömt bort att han fanns men hur som helst är det en kille som jag var ihop med i två månader när jag 16 år. Jag gjorde slut under otrevliga omständigheter och ett halvår senare ångrade jag mig och blev besatt. Inkonsekvens, min bästa vän. 

Jag kom på att jag kunde googla honom och se vad han gör nu, tio år senare. Och jag lärde mig att han pluggar till lärare, har varit i Kina och inte är en rollspelsnörd. Internet är fantastiskt.

För övrigt tror jag att jag kan ha nämnt den här expojkvännen tidigare. Det var han som sa att det var så trist att jag ville ha sex och det har jag säkert bloggat om. Tjejer ska inte gilla sex och det var fel fel fel att jag hela tiden tog inititativ eller att jag sällan sa nej. "Du måste säga nej, det är inte kul om jag inte behöver tjata". Charmig kille, jag hoppas verkligen att han lagt av med de fasonerna. Jag kanske skulle mejla och fråga. "Hej, du kanske inte minns mig men för 10 år sen var vi ihop. Nu är jag feminist och jag har tänkt på en del grejer som du sa till mig när du var 17 som jag inte tycker var okej". Ja, jag ska nog mejla alla mina ex och ställa dem till svars. Sen kan jag skriva en bok om det eller göra en liten utställning. Den kan säkert få visas på LAVA, det känns som en sådan lagom feministisk pryl. Det kommer att bli jättejättebra.

hej och välkommen hem till oss

Snart finns det ett rum ledigt i mitt kollektiv. Alla som vill bo med ett stycke vulgär queerfeminist, ett stycke femme som behöver kroppar att öva sjukgymnastik på och ett stycke skådespelare som ofta får med sig stora lass med gratismat hem från ett av sina jobb ombedes höra av sig.

Vi bor ihop för att vi gillar sällskap och varandra, men utan krav på social samvaro dygnet runt. Stängda dörrar och privatliv respekteras, rak kommunikation är ett måste. Dåligt morgonhumör förekommer i kollektivet men överlag är vi rätt trevliga och tycker om att se på TV tillsammans. Top model till exempel. Ofta dricker vi öl ihop på Dovas eller Carmen. Vi är rätt vänstervridna men är inte alls främmande inför att bo ihop med andra politiska åskådningar. Det finns kött i frysen och nästan-veganen äter kräftor i smyg. Vi har alla möjliga sorters sexuell orientering och ibland drar vi skämt som inte är helt PK.


söndag

- Vad läser du? Sara Stridsberg, Drömfakulteten? Vad handlar den om?
Han är kanske 12 år och hans fyra vänner är ungefär lika gamla. De är alla kickerskids, förutom en som ser ut som en hårdrockare. Hela vägen från Näckrosen har de skrikit ut sina favorittidningar ("Slitz är den bästa tidningen jag vet!", "Va på riktigt? Moore är bäst! More Moore!", "Nä, Playboy! Haha!").
- Den handlar om Valerie Solanas. Vet du vem det är?
- Nej.
- Hon startade något som heter SCUM. Vet du vad SCUM är?
- Nej, säg.
- Society for cutting up men. Hon var konstnär och sköt Andy Warhol. Vet du vem han är då?
- Ja det vet jag, det är han med håret!
- Ja. Hon sköt honom men han dog inte.
- Skulle du rekommendera mig att läsa boken?
- Definitivt. Alla ni borde läsa den.
- Vad är en, haha, fuckultet?
- En fakultet är typ en avdelning på ett universitet.
En av hans vänner säger:
- Känner du Karin W?
- Nej, vem är det?
- Hon är en häxa.
- Borde jag känna henne?
- Nej. Hon har gått i Akallaskolan. Har du gått i Akallaskolan?
- Nej.
- Var har du gått?
- Åkersberga.
- Var bor du nu?
- Husby.
Killen som började prata med mig fortsätter att fokusera på böcker.
- Vilken är din bästa bok?
- Jag vet inte, jag har läst många bra böcker. Vilken är din bästa?
- Anne Holt, Död joker. Har du läst den?
- Nej. Det är en deckare va?
- Ja, den är jättebra. Vilken är din favoritfilm?
- Hm, jag vet inte.
Alla hans kompisar börjar skrika:
- Komedi?
- Skräck?
- Nej, hårdporr!
Alla skrattar. Jag funderar på om jag borde prata porr med dem men jag vet inte vad jag ska säga. Plus att hela vagnen lyssnar på vårt samtal och jag tror att någonstans där när jag började förklara SCUM så blev jag allas gemensamma fiende. Men jag kanske bara är paranoid. I vilket fall som helst svarar jag "komedier kanske" och deras frågor fortsätter.
- Gillar du rock?
- Vilken sorts rock menar du?
- Hårdrock.
- Nej, det avskyr jag.
- Punkrock?
- Ja, det gillar jag ibland. Det är i alla fall bättre än hårdrock.
- Glamrock?
- Nej.
- Men vad lyssnar du på mest då?
- Electro.
- Electro? Vad är det?
- Synth.
- Okej. Vilket är ditt intresse?
- Mitt intresse? Jag har många.
Ja, vad är mitt intresse? Pride? Queerfeminism? Politik och samhällsfrågor? Buffy? Att dricka öl och hångla? Jag slapp ta ställning till det för tåget var framme i Husby.
- Nu ska jag gå av. Ha det bra.
- Hej då! Jag ska läsa Drömfakulteten!
Jag ångrar i efterhand att jag inte rekommenderade dem att läsa SCUM-manifestet. Fast jag gillade den lilla Anne Holt-fantasten. Eftersom jag är en oäkta lesbian tänkte jag inte på att de där böckerna har en huvudkaraktär som är flata. Men det, i kombination med litteraturintresset, ger honom bonuspoäng. Att Moore är hans favorittidning spelar inte särskilt stor roll, jag skyller det på de onda normerna.

lördag

Idag har jag för första gången på flera år eller kanske för första gången någonsin fegat ur när det gäller att outa mig på jobbet. Mitt genusuttryck brukar sällan medföra att folk förutsätter att jag är heterosexuell men idag på jobbet lästes jag som strejt. Jag svarade lite svävande på en fråga och plötsligt hade det dragits flera slutsatser som jag inte alls förstod varifrån de kom och inte heller visste hur jag skulle invända mot. Jag blev förvånad, obekväm och tyst. Så nu har jag en pojkvän i mina arbetskamraters ögon och jag vet inte riktigt hur jag ska komma ur det här. Mina egna rasistiska föreställningar spelar förmodligen in eftersom jag betvivlar att jag skulle ha icke-outat mig för ett gäng svennar. Men två heteronormativa medelålders personer som fram tills för 15 år sedan bott i Egypten respektive Etiopien - det funkade liksom inte där och då. Vilket är absurt. Jag inte bara upprätthåller den heterosexuella matrisen, jag är rasist också.

den genusvetenskapliga raggningsmetoden

Att intensivt tala om kön som konstruktion i några veckor och sen bjuda in alla heterobrudarna på en dragking-fest och hälla i dem på vin samtidigt som de tittar förundrat på ens mustasch, slips och lindade bröst.

Stridsberg (2005) s 71-72

Det finns ingenting som heter kontext. Allting bör ryckas ur sitt sammanhang. Sammanhanget kan alltid bortförklara de mest uppenbara orsakssamband. Köpare, säljare, löskukar, lösfittor. Det är en fråga om helt löstagbara företeelser.

anarkablablabla

Igår fick jag en insikt om att jag gått runt hela sommaren och sett ut som en anarkaflata. I alla fall på håll. Jag antar att jag på något sätt borde väva in det i min studie av begär i anarkafeministrelaterade subkulturer men jag har tappat intresset för den där studien, den har ingen akademisk bärkraft, jag måste börja om från början. Och det orkar jag inte. Jag kanske skulle studera sexuella begär i queerfeministrelaterade subkulturer? Äh, det är för enkelt. Allt åt alla och sen var det inte mer med det.

jobbiga strukturer och queera läckage

- Men kom igen, ta av dig slöjan och visa oss ditt vackra hår, det är inga män här, sa en av tanterna.
- Nej, sa hon och tittade på mig.
Kanske tittade hon på mig för att hon inte visste om jag var kvinna. Kanske tittade hon på mig för att hon insåg att jag var den enda i rummet som inte ville vara delaktig i en diskussion om slöjan som ett förtryck eftersom jag kände mig så jävla svennig i det där sammanhanget där nästan alla utom jag hade gjort ett aktivt val, slöja eller ej, men det är fan ingen ursäkt, jag var bara feg och trött. Kanske tittade hon på mig för att jag var den enda som inte var jobbig. Jag försökte se snäll ut och log lite rart. Men tanterna slutade inte med tjatet så till sist tog hon av slöjan och visade allt sitt hår.
- Titta, du är en helt annan flicka, åh så vacker! tjöt en av anti-slöj-tanterna.

På lunchen säger en av tanterna:
- Meningen med livet är att vara två.
Alla runt bordet nickar. Men ett av vårdbiträdena säger:
- Ni vet, det är andra tider nu. Det är inte som förr. Nu är det alla möjliga kombinationer. Och nu lånar tjejer och killar till och med kläder av varandra.
Alla nickar eftertänksamt utom jag som suckar. Då säger en tant:
- Jag tycker att det är bra. Och dessutom behöver man ingen man för att skaffa barn. Jag har två barn men har aldrig haft en man.
Finaste lilla tant.

analsköljning

Om man googlar "skölja analen" så kommer min blogg upp först av allt.

lördag

Det är lite luddigt som så mycket annat som sas igår men jag tror att en person kan ha sagt att anarkafeminister inte längre är skrämmande i hens ögon och att det är tack vare mig. Eller så var det tvärtom.

Jag har fått en stalker. Eller snarare så har jag vetat om det länge eftersom jag är så satans uppmärksam men nu har i alla fall personen öppet medgett det som någon form av invit eller whatever. Och, mitt mest konstruktiva dejtingtips idag: man ska inte vara öppen med sitt stalkande så länge som man inte har distans till det och oftast inte ens då. Att få omkull någon genom att framställa sig själv som en stalker är en svår konstart som sällan lyckas. Man uppfattas lätt som skrämmande, inte charmig, när man stolt visar upp alla kunskaper man har om en person man aldrig tidigare pratat med.